Условия за ползване на услугите

Фирмена информация:

Име на фирмата: "Кюхостер" ЕООД
ЕИК: 201329335
Седалище: 5400 Севлиево, ул. "Никола Д. Петков" 27
Управител: Николай Димитров Колев

Настоящите условия за ползване на услугите са предназначени за регулиране на отношенията между "Кюхостер" ЕООД, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, и потребителите на услуги, наричани по-долу ПОТРЕБИТЕЛИ.

1. Установяване на акаунта / контактен email адрес

Потребителския акаунт ще бъде създаден след като се получи пълно плащане по поръчката. Потребителя е длъжен да предостави работещ email адрес, който не се основава на домейна от поръчката. В случай на злоупотреба или нужда за връзка с потребителя ще бъде използван главния email адрес в акаунта. Задължение на потребителя е да се грижи email адреса в системата да бъде актуален. За домейни регистрирани през доставчика потребителя е длъжен да поддържа информацията за контакт на домейна актуална. Доставчика не е отговорен за загуба на домейна поради остаряла контактна информация. Предоставянето на невярна информация ще доведе до спирането на потребителския акаунт.

Трансфери

Екипа на доставчика ще помогне на потребителя да премести сайта си. Услугата се предоставя от вежливост и поради това доставчика не дава гаранции за възможността и времето необходимо за завършване на трансфера. Всяка хостинг компания използва различна платформа, което прави трансфера труден или понякога невъзможен. Доставчика прави всичко възможно за да трансферира данните на потребителя от стария хостинг доставчик, но понякога не е в състояние да помогне напълно с трансфера.

Трансфера на данни от стария хостинг доставчик на потребителя е безплатен до 30 дена от датата на записване за услугите. Трансферите на данни след 30 дни от записването става срещу заплащане. Потребителите може да се свържат с доставчика за повече информация и цена на трансфера.

2. Съдържание

Всички услуги, предлагани от доставчика, трябва да бъдат ползвани само и единствено за дейност, която не е забранена от закона.

Забранено е разпространението, съхранението или излагането на данни, материали или информация, които нарушават законите на Република България и/или законите на други държави. Това включва, но не се изчерпва с: материали, защитени от законите за авторски права; материали, които са заплашителни или нецензурни; материали, които са предназначени за лица над 18 години ("само за възрастни"); материали, защитени като фирмена тайна или с друг статут ограничаващ тяхното публично разпространение.

Потребителя се задължава да плати обезщетение и поеме вината при използване на услугите.

Използването на услугите за нарушаване на защитени материали и търговски марки е забранено. Това включва, но не се изчерпва с неоторизирано копиране на музика, книги, снимки и всякакви други защитени продукти. Използването на акаунта за продаване на фалшификати на регистрирани търговски марки ще доведе до незабавното изтриване на потребителския акаунт. Ако се установи, че акаунта на потребителя нарушава други запазени права то достъпа до защитените материали ще бъде преустановен. Всеки потребителски акаунт хванат в повторно нарушение ще бъде спрян и/или изтрит от сървърите на доставчика. Ако смятате, че Вашите запазени права са нарушени може да пишете до доставчика на адрес [email protected] с необходимата информация.

Използването на споделените хостинг акаунти от потребителите за съхраняването на резервни копия или дискови масиви е забранено. Потребителския акаунт има право да държи само едно пълно резервно cPanel копие. Доставчика забранява правене на резервни копия на резервните копия. Примери за недопустимо съдържание и използване на всички акаунти използващи споделен хостинг или реселър хостинг са:

- претоварени сайтове
- IRC скриптове и ботове
- Онлайн игри
- Прокси скриптове и анонимайзери
- Пиратски софтуер и warez-и
- Лишено от авторско право съдържание като mp3 файлове, видео клипове, филми и др.
- Скриптове за съхраняване на снимки (подобни на Photobucket, ImageShack, prikachi.com и т.н.)
- AutoSurf/PTC/PTS/PPC сайтове
- IP скенери
- Програми и скриптове за bruteforce
- email бомбъри и СПАМ скриптове
- Скриптове за файл дъмп и клониране (подобни на rapidshare)
- Аудио и видео стрийминг (вкл. сайтове за видео споделяне като youtube.com и vbox7.com)
- High-Yield Interest Programs (HYIP) или свързани сайтове
- Инвестиционни сайтове (FOREX, E-Gold обмяна, Ponzi схеми, MLM/Пирамидални схеми)
- Продажба на забранени субстанции без предварително разрешение
- Лотарийни сайтове
- MUDs/RPGs/PBBGs сайтове
- Сайтове за насаждане на омраза, расизъм или обидно съдържание
- Сайтове с хакерско съдържание или файлове
- Сайтове промотиращи нелегална дейност
- Форуми и/или сайтове разпространяващи или съдържащи линкове към warez/пиратско и нелегално съдържание
- Измамнически сайтове
- Mailer Pro

Всеки потребителски акаунт заловен във връзки с трети мрежи без да има право за това ще бъде преустановен.

Доставчика има право да откаже услуга на всеки. Всички материали, които изглеждат съмнителни или нарушават Условията за ползване по някакъв начин ще бъдат премахнати от сървърите на доставчика с или без предупреждение.

Липсата на отговор до 12 часа на съобщение от отдел "Злоупотреби" на доставчика ще доведе до замразяване или изтриване на потребителския акаунт. Всички подобни проблеми трябва да бъдат решавани през системата за поддръжка на доставчика.

Ако потребителя се колебае дали сайта му е подходящ може да се свържете с доставчика на email [email protected].

Сайтове на потребители съдържащи детска порнография ще бъдат изтривани незабавно и нарушителите ще бъдат предавани на компетентните органи.

Отговорност на потребителя е да се увери, че инсталираните скриптове и програми са защитени и имат правилните права за достъп. Максималното ниво за достъп на папките е 755, но може да се използва и по-ниско когато това е възможно с оглед повишаване на сигурността.

3. Нулева толерантност към СПАМ-а

Сайтове, които се рекламират, чрез СПАМ не могат да бъдат хоствани на сървърите на доставчика. Това включва, но не се ограничава до СПАМ по факс, email, незабавни съобщения, форуми и т.н. Всеки потребителски акаунт, който причини добавяне на IP адрес а доставчика в "черни списъци" ще бъде замразен и/или изтрит.

Доставчика си запазва правото на промени на всеки потребителски акаунт, база данни или друг елемент, който не отговаря на установените правила.

Доставчика си запазва правото да изисква необходимите такси за премахване на IP адреси от "черни списъци".

4. Информация за плащане

Потребителя се задължава да заплаща необходимите такси за ползваните услуги от доставчика предварително за периода на ползване на услугите. Потребителя се съгласява, че подновява услугите си след изтичане на техния срок автоматично, освен в случай на отказване от услугите по определения за това ред. Това включва и замразените акаунти. След като потребителя заяви, че иска да ползва услугите на доставчика отново той дължи такси за целия период включително през, който потребителския акаунт е бил замразен.

Отказването а потребителя от услугите може да стане, чрез формата за отказване, която доставчика предлага. След като потребителя попълни формата за отказване от услугите на доставчика ще получи email информиращ го, че услугата е прекратена. Ако потребителя не получи отговор на заявката за прекратяване на услугите може да се свържете с доставчика. Потребителя е запознат, че след одобряване на заявката за прекратяване на услугите всички файлове, email-и и т.н. ще бъдат изтрити.

Потребителя има отговорност да поддържа информацията си актуална за да може фактурите да се плащат на време. Потребителя се съгласява, че ако не извести доставчика, че иска да се откаже от услугите те ще бъдат автоматично подновени. Доставчика си запазва правата да задължи кредитна карта или други методи за плащане запаметени в акаунта на потребителя. След генериране на проформа-фактурата потребителя има 5 дена за извършване на плащането след, което потребителския акаунт ще бъде замразен докато дължимата сума не бъде напълно платена.

Доставчика си запазва правото да променя месечните такси и всички други такси по всяко време.

5. Резервни копия и загуба на данни

Използването на услугите на доставчика е на отговорност на потребителя. Ежедневните резервни копия на сървърите на доставчика се правят от вежливост. Доставчика не е отговорен за файлове или други данни в потребителския акаунт. Отговорност на потребителя е да поддържа файловете си и резервните копия на сървърите на доставчика. Доставчика не предлага резервни копия за замразените или изтрити потребителски акаунти, освен ако не е решено друго след кореспонденция.

6. Отказ от услуги

Доставчика си запазва правото да преустанови, замрази или ограничи достъпа по друг начин до потребителския акаунт по всяко време с или без предупреждение.

Всяка обида или заплаха на персонала на доставчика ще доведе до замразяване или изтриване на потребителския акаунт.

Потребителя може да откаже услугите по всяко време, чрез формата за отказване.

7а. Използване на ресурсите

Доставчика забранява:

1) стартирането на сървърни процеси, които работят постоянно (daemons), IRC сървъри и т.н. на споделени и реселър хостинг акаунти
2) стартирането на уеб паяци или индексатори (включително Google Cash / AdSpy) на споделени и реселър хостинг акаунти
3) стартирането на софтуер, който е свързан с IRC мрежи на споделени и реселър хостинг акаунти
4) стартирането на торент програми, тракери или клиенти на споделени и реселър хостинг акаунти, виртуални и наети сървъри
5) участване във всякакъв вид споделяне на файлове и P2P споделени и реселър хостинг акаунти, виртуални и наети сървъри
6) стартиране на гейм сървъри като Counter-strike, Half-life, Battlefield1942 и т.н. на споделени и реселър хостинг акаунти
7) стартиране на crontab процеси с интервал по-малък от 15 мин. на споделени и реселър хостинг акаунти

Съвети към потребителите:

8) когато използват PHP include функцията да използват локален include вместо URL. Например вместо include("http://domain.com/include.php") да се използва include("include.php")
9) за да се намали използването на сървърни ресурси, да не се форсира html да отговаря за сървърната част от кода (например php и shtml)
10) използване на сигурни връзки https:// , само когато е необходимо тъй като те са значителен CPU консуматор

7б. Inode лимити

1. за хостинг план "Мини" (вкл. "Старт" и "Персонален") – максимум 50 000 inode-a
2. за хостинг план "Про" (вкл. "Стандартен") – максимум 100 000 inode-a
3. за хостинг план "Биз" (вкл. "Бизнес") – максимум 200 000 inode-a

7в. Бекъп лимити

Всеки споделен хостинг акаунт на потребител надвишаващ 10GB дисково пространство или 100 000 inode-а ще бъде премахван от системния бекъп на доставчика, като базите данни ще продължат да се бекъпват.

7г. Email лимити

Всеки домейн на потребителя има лимит от 500 изпратени email-а на час.

7д. Процеси и MySQL лимити

Лимита на едновременно изпълняващите се процеси на сървъра за акаунт на потребител е 20, като продължителността на всеки процес трябва да е максимум 10 минути. Лимита на едновременните връзки към MySQL за един MySQL потребител е 30. Големината на всяка MySQL база на потребителя не трябва да надвишава 1GB.

7е. Използвано процесорно време, сървърни и мрежови ресурси

1. за хостинг план "Мини" – максимално 5% от процесорните ресурси и 512MB памет
2. за хостинг план "Про" – максимално 10% от процесорните ресурси и 1024MB памет
3. за хостинг план "Биз" – максимално 15% от процесорните ресурси и 2048MB памет

Лимит на брой паралелни връзки:

Към домейна/под-домейните/аддон домейните на споделен и реселър хостинг акаунт на Потребителя може да има до 20 паралелни връзки (конекции).

8. Използване на трафика

Потребителя трябва да се вмести в месечния си лимит за трафик. Този лимит зависи от хостинг плана, който е избран. След надвишаване на този лимит доставчика си запазва правото да замрази потребителския акаунт до следващия период. Междувременно потребителя може да закупи допълнителен трафик или да преминете към по-висок хостинг план. Неизползвания месечен трафик не се пренася в следващия месец.

9. Възстановяване на плащанията

Заплатените суми за услугите на доставчика са невъзстановими.

Доставчика няма да активира нови потребителски акаунти, които имат неплатени стари фактури. За да бъде активиран новия потребителски акаунт баланса му трябва да е положителен или минимум 0.00лв., освен ако не е писмено договорено друго.

10. Реселъри: потребителски отговорности

Реселър потребителските акаунти са отговорни за поддръжката на техните клиенти. Доставчика не осигурява поддръжка за реселърските акаунти. Реселър потребителските акаунти са отговорни за съдържанието и действията на техните клиенти. Доставчика има правото да замрази или изтрие всеки реселърски клиент, който нарушава правилата.

11. Споделени хостинг акаунти

Споделените хостинг акаунти на потребителя нямат право да препродават хостинг на трети лица, ако потребителя има желание да препродава хостинг се нуждае от реселър акаунт.

12. Виртуални сървъри и собствени наети сървъри

Доставчика си запазва правото да променя root паролата на сървъра на потребителя, ако това се налага. Отговорност на потребителя е да поддържа валиден email адрес в неговия акаунт. Доставчика си запазва правото да проверява сървърите на потребители и да изпълнява административни действия, когато това се налага. Не се правят резервни копия на собствените сървъри. Копия на виртуалните сървъри се правят ежеседмично, но отговорност на потребителя е да прави собствени резервни копия за по голяма сигурност. Потребителя може да закупи отделен твърд диск или backup услуги като това е най-лесния начин за правене на резервни копия. За това потребителите могат да пишат до [email protected].

13. Промени на цените

Доставчика си запазва правото да променя цените на сайта www.QHoster.bg и правото да променя ресурсите за дадена услуга по всяко време. Цената за безплатен домейн от 0.00лв. е валидна само за първата фактура, подновяванията са на нормална цена за сътветното домейн разширение.

14. Купони

Отстъпките и купон кодовете предлагани от доставчика са запазени за нови потребители и не могат да се използват за регистрация на домейни, освен ако не е упоменато. Всеки потребителски акаунт хванат в нарушение ще бъде ръчно прегледан и към него ще бъдат добавени необходимите фактури. Злоупотребата с купони няма да бъде толерирана и това може да доведе до замразяване и/или унищожаване на потребителския акаунт.

15. Партньорска програма

Партньорските комисионни се начисляват 60 дена след заплащане на услугата от препратения към доставчика клиент.

Партньорите нямат право да купуват услуги за своя употреба през собствения си партньорски линк при доставчика. При установяване на нарушения потребителските акаунти ще бъдат замразени и партньорската комисионна анулирана.

Печалбите от партньорската програма се изплащат при достигане на минимална сума от 100.00лв. в партньорския акаунт. Печалбата може да се ползва и за заплащане на услуги при доставчика.

16а. Освобождаване от отговорност

Потребителя се задължава да защитава и предпазва доставчика, неговите представители, клиенти и служители от всякакви искове, задължения и съдебни разноски, които биха могли да възникнат при нарушаване на тези Условия за ползване. Потребителя се задължава да ограничи евентуалните задължения на доставчика до сумата, заплатена за използваните услуги.

16б. Арбитраж

Всички възникнали спорове между страните по повод изпълнението на договорните отношения се разрешават по взаимно споразумение в писмена форма, а когато това е невъзможно - от компетентен съд.

17. Ограничена отговорност

Доставчика не е отговорен за никакви загуби за бизнеса на потребителите породени от предлаганите от него услуги.

18. Разкриване на информация пред властите

Доставчика ще окаже пълно съдействие на съответните власти или упълномощени лица при разследването на нарушения от страна на потребителите. Неоторизираният достъп до компютърни системи и мрежи ще бъде преследван с пълната сила на закона.

19. Промени в Условията за ползване

Доставчика си запазва правото да променя Условията за ползване по всяко време без предупреждение.